audio biografie
Michiel Buursen piano

Mijn levensverhaal verteld aan de hand van mijn eigen composities uitgebracht op diverse albums.

Centre of the innerself: Een proces van muzikale ingevingen. De tracks op dit album zijn heel divers. Waar mijn vorige albums vooral akoestisch zijn, heb ik me op dit album uitgeleefd op alle toetsenborden die voorhanden waren. Net als tijdens Porgy & Bess die ik in de jaren 90 voor het dansgezelschap Opus One heb gearrangeerd. Een mix van akoestische instrumenten en synthesizers. De openingstrack stamt ook uit het laatste jaar dat ik tiener was. En ik voor het eerst, naast de rhodes, een synthesizer kocht voor op mijn kamer in Hilversum . Een Korg M1. En met deze instrumenten en de computer mijn klankenpallet als componist en arrangeur zag verruimen. De verf en penselen die ik daarmee tot mijn beschikking had inspireerde mij tot het verder verdiepen van mijn creativiteit. Naast de vele uren die ik aan het studeren was om de toetsenkunde te verfijnen, spendeerde ik bijna al mijn tijd aan het componeren. Het is dan voor mij ook magisch om enkele van de stukken die ik toen maakte op dit album tot volwassen geworden olieverfschilderijen zien worden.

Jazz, Groovy, funky smooth muziekinvloeden, vermengt met warme, transparante sferische klanken. Van relaxte muziek tot uitbundige intense energieke uitspattingen. Vol vreugde, melancholie, lyrisch en pittig. Alles gaat hand in hand. Samen met musici die ik in de loop der jaren om me heen heb, waar ik dit mee mag delen. Ieder geeft zijn unieke invulling aan de muzikale structuren die zich eerst puur in mijn hoofd ontstonden. Sommige stukken kwamen tijdens het fietsen, of het uitruimen van de vaatwasser. Of achter de piano na een avondje uit eten. Van een intieme setting van alleen de vleugel en ik in de studio tot het voltallige muzikanten gezelschap op Centre of the innerself. De manier waarop ik dit album heb geproduceerd, is een proces van zoveel spontane ingevingen, waar ruim de tijd en ruimte voor is genomen. Alle partijen, gedubte partijen en het samengaan van alle kleuren in de mix van Jasper Bom in zijn fantastische studio komen helemaal tot zijn recht.

Oude composities in een nieuw jasje.

Hierboven hoor je eerst een gedeelte van de originele compsitie die langzaam overgaat in de versie zoals die nu op het album staat.De composities Subconscious Past en Distractions zijn beide in de jaren 90 op de atari computer gecomponeerd.

audio biografie Michiel Buursen

Audiobiografie
Een perfecte aanvulling op de vorige albums met eigen composities. Samen vormen zij een mooie audiobiografie tot op dit moment.

Awakenications
staat voor de herinnering aan mijn droom om gehoor te geven aan het verlangen mijn eigen muziek te maken. Samen met bassist Jasper Somsen en slagwerker Wim Kegel.

State of Mine 
Het ter plekke laten ontstaan in de intimiteit van een topstudio met een zeer inspirerende vleugel. Aangevuld met composities ter plekke geïnterpreteerd. In het moment. In mijn staat van puur zijn.

Centre of the innerself
Met Dualogies al een album neergezet met eigen geluid.
En in opdracht ook eigen stem laten horen.
Heel divers. Zowel qua veel uiteenlopende stijlen waar ik van houd en me door laat inspireren. Ik houd niet van hokjes. Ik houd ervan dingen spontaan te laten ontstaan. Zo ontstaan de composities, solo’s en ook de intuïtieve pianostukken zoals op State of mine en ook op dit album. Een mix van stijlen, instrumenten en diverse klankscharkeringen.

muziek & meditatie

Muziek als spiegel van de ziel.

Muziek is een kunstvorm waar het ambacht van het bespelen van de instrumenten en het uiten van creativiteit samen komen. Mijn muzikale identiteit is geworteld in de tradities van de Europese en Afrikaans-Amerikaanse klassieke muziek. Met invloeden van Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse muziek. Eigen muziek maken is heel persoonlijk.
Ieder persoon is uniek. Mijn muziek is een vrije vorm van expressie. Mijn muziek is de  spiegel van mijn ziel.

Als mens zijn wij een spiegel van elkaar. Zoals de Maya’s, die in Midden en Zuid-Amerika leven, al zeiden: In lak’ech. “Ik ben een andere jij.”  Onze identiteit bestaat bij het vergelijken met anderen. Iedereen kent dezelfde gevoelens. Liefde, woede, pijn, verdriet, blijdschap, om er enkelen te noemen. Alleen wanneer welk gevoel resoneert, verschilt per persoon. Dat maakt iedereen uniek.  Zo ook in de muziek.

Mijn muziek is de weerspiegeling van wie ben. En wat dat bij iemand anders oproept kan weer wat anders zijn dan wat ik erbij voel. Dat heeft ook met perceptie te maken. Hoe je het went of keert, muziek doet iets met je. En dat heeft je iets te vertellen.

Mijn eigen werk staat voor mijn persoonlijke groei. Als mens en als musicus als life coach en mediator.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This