Beer & Michiel
Beer Teipe & Michiel Buursen
Ze leerden elkaar kennen op het Hilversums Conservatorium waar ze beiden gepassioneerd de Jazz aan het ontdekken waren. Nu 30 jaar later komen ze elkaar weer tegen. Ze hebben een klik. Michiel blijkt de perfecte invulling te geven aan de zelf geschreven liedjes van Beer. Michiel is een virtuoos pianist die zowel klein,speels en zacht speelt alsook groots en meeslepend. Samen brengen ze eigen werk en covers. Beer schrijft zowel Engels als Nederlandstalig waarin Invloeden uit de Jazz, Soul, Blues, en oude musicals te horen zijn. Hierin kan zij zowel haar entertain talent als ook de krachtige vertellende stijl van zingen in kwijt. 
Een afwisselend liedjesprogramma waarin Beer tussendoor verteld waar de liedjes hun oorsprong vinden. De melancholie en gevoeligheid worden afgelost door swingende vrolijke sexy uptempo nummers. Beer heeft zich door de jaren heen laten inspireren door grootheden als Barbra Streisand,Jill Scott, Frank Sinatra ,Aretha Franklin,Shirley Bassey en Whitney Houston.
Beer Teipe studeerde zang en piano aan het Hilversums Conservatorium. Aan de Kleinkunstacademie  van Amsterdam volgde zij dans,spel en interpretatielessen.

Zij was werkzaam in verschillende ensembles en producties zo zong zij oa met: Het Metropole Orkest, Het Willembreuker Collectief, Speelde en zong in Videoclips voor Walt Disney,en toerde met haar eigen band langs festivals en podia in binnen- en buitenland. Ook nam ze verschillende CD’s op in opdracht voor o.a voor Walt Disney en het Bimhuis Sinds 2010 is er eigen werk verschenen wat te beluisteren is op Spotify o.a de Cd Love life, de EP Someone en verschillende uitgekomen singles van de laatste twee jaar.

Michiel Buursen studeerde af als jongste pianist student ooit in Hilversum op 21-jarige leeftijd af aan het Hilversums Conservatorium. Zijn eerste arrangeer opdracht (Porgy&Bess) werd bekroond met de Perspectief Reisprijs.

Hij werkte o.a. samen met de volgende jazz musici: Benny Baily, Hugh Masekela, Deborah Brown,Greetje Kauffeld, Denise Jannah, Ingram Washington,Edwin Rutten en Mark Murphy. Op popgebied werkte hij met oa Sister Sledge, Boney M, Lee Towers, Des’ray en Massada. Op Braziliaans gebied met o.a. Tamara Maria, Inke Krudde, Red Limo String Quartet & Leandro Braga.
ONDER VRIENDEN 

 

Een avondje met vrienden en familie opgaan in mooie liedjes over het leven. Beer en Michiel weten je huiskamer te veranderen in een klein theatertje. Ze brengen eigen repertoire van Beer aangevuld met een enkele cover. Met haar prachtige stem, innemende persoonlijkheid en een gezonde dosis relativeringsvermogen laat Beer iedereen zich meteen een beetje thuis voelen. Michiel versterkt en verrijkt de sfeer met virtuoos pianospel. De liedjes gaan over haar zelf, haar vrienden maar vooral ook over ons allemaal. Ze neemt je mee in het drama van het leven. van jou, van je familie. Deze avond ben je ‘Onder Vrienden”.   

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This