BewustZijnsconcert

BewustZijns concert

Ik nodig je uit om met je aandacht naar binnen te gaan bij jezelf, en in de stilte aanwezig te zijn. Laat je meevoeren op de muziek die in het moment intuïtief ontstaat met piano harpejji, sferische soundscapes en klankschalen. Ik stem mij af op de stilte in mijzelf en laat de muziek naar mij toekomen die in afstemming met jou en de andere aanwezigen mag ontstaan. 

De muziek wordt gemaakt op 432 hz en pythagoras * stemming op piano en keyboards met ambiant dreamy soundscapes, toegevoegd met klankschalen koshis (windgong).

De muziek laat zich het beste omschrijven als verstillende introspectief. Een mix tussen Neo klassieke muziek, ambiant en new age.  

BewustZijns concert Michiel Buursen Muziek & Meditatie

Met muziek uit je hoofd naar je hart.

In het dagelijks leven zijn we gewend om constant “aan” te staan. We zijn alert op alles om ons heen. Ons werk, gezin, familie, sociale leven. En daarbij ontstaan overtuigingen vaste patronen, die ervoor zorgen dat we vaak in ons hoofd zitten, en de hoofdzaak van het leven uit het oog kunnen verliezen. Of je nu doet waar je met je hele ziel en zaligheid voor gekozen hebt, of je zit niet helemaal op je plek of lekker in je vel. 

Tijdens het BewusZijns concert mag je weer in contact komen met wie je bent, ipv wat je bent. Laat al je rollen die je vanaf geboorte af aan hebt verzamelt voor op je cv los, en ontmoet wie je bent tijdens het bewust “zijns” concert. 

De spiraalstemming van pythagoras op 432hz * zal je helpen dieper te mogen voelen. Door er helemaal te mogen zijn, kan je loslaten wat je niet meer dient. En in de stilte bij jezelf, stroomt de muziek die je bewust maakt van stukjes die in het dagelijks leven onder de oppervlakte liggen. 

Laat de muziek die stukjes aanraken die in jouw onderbewuste zijn opgeslagen. 

Laat overtuigingen, verwachtingen los. Kom in de stilte en rust. En ervaar de oneindige universele liefde.

Ontmoet jezelf in de muziek die in het moment in verbinding ontstaat. 

Ervaar in de stilte van jezelf wat er op dat moment voor jou mag zijn. Laat de muziek met jou resoneren en ondersteunen in jouw innerlijke ontdekkingsreis. De muziek zal bij een ieder resoneren met dat stukje wat voor jou op dat moment nodig is om aangeraakt te worden. 

Michiel Buursen muziek en meditatie

Wat is soundhealing?

We weten dat alles in het universum bestaat is trilling. Frequentie, golven. Van planeten, tot objecten tot mensen. We bestaan allemaal uit bewegende microscopische golven van energie tot op celniveau en verder. Een vibratie is een frequentie, waardoor alles in het universum geluid is. Of het voor het menselijke oor hoorbaar is of niet. Er is geluid dat je als onaangenaam kan ervaren. En er is geluid die een helende werking heeft die je weer in een harmonieuze staat van zijn kunnen brengen. Geluid is al eeuwen een fundamenteel component voor healing processen in de Oosterse culturen. En sinds enige tijd is het ook tot de westerse maatschappij doorgedrongen en worden de therapeutische kenmerken ook hier onderkent.

Een helende meditatieve muziekreis. 

Ik ben Michiel Buursen. Ik ben proffesioneel musicus, werk met energie en begeleid nij transformatieprocessen. Sinds kind van 5 jaar betoverd door de magie van muziek. Als musicus beleef ik fantastische avonturen met het spelen van de meest uiteenlopende stijlen muziek die me fascineren en inspireren. Als gevoelsmens kan ik mezelf helemaal overgeven. En verliezen aan muziek. Om mijzelf niet te verliezen in het dagelijks leven ben ik op zoek gegaan naar handvaten en manieren om beter bij mezelf te zijn en komen. Een totaal nieuwe reis voor me, waar in ik mezelf weer helemaal terug kon vinden. Ik heb diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, healing en Reading gevolgd. En een logisch vervolg was de combinatie met healing en muziek. Hier ben ik me in gaan verdiepen en ontwikkelen. 

Resoneer met de muziek en kom meer in balans en harmonie met jouw natuurlijke staat van zijn.

Muziek als spiegel van de ziel

De muziek die mij toekomt als ik achter mijn instrumenten zit, werken op een zelfde manier als bij een healing en een Reading. Ik laat de informatie tot mij komen in de vorm van muziek, en daarmee “lees” ik de energie. Door het naar me toe te laten komen en mijn eigen werk er in doe zal de muziek zijn als wat ik gewend ben tijdens een Reading zuiver terug te geven. Ik heb mijn eigen stukken er tussen uit gehaald. Waardoor de muziek kan stromen, en het energetisch zijn werk doet. Doordat het bij mij dan stroomt, is het een uitnodiging voor de mens(en) in de sessie de zelfhelende kwaliteit aan te spreken, waardoor opgehoopte energieblokkades in het lichaam, vrij kunnen komen. Dit kan op chakra en aura gebied plaatsvinden. De vastzittende energie komt uit het verleden en een sessie is dus in het hier en nu vergelijkbaar met een regressie. En alszodanig muziek die je toekomt in dit moment. En later weer af te spelen opname, zodat je wederom in het moment kan zijn, het moment van de sessie. Hierdoor is het een soort van tijdreizen.

De muziek ontstaat ter plekke intuïtief in het moment.

Muziek & meditatie  de geluidsgolven werken op je fysieke lichaam van de luisteraar en ontspannen tegelijkertijd de hersenen met de Alpha en theta frequentie golven, voor een heldere geest. Geluid en muziek hebben de unieke kwaliteit de lichaam en geest te verenigen. Ontdek en ervaar met welke klanken jij resoneert. Wat letterlijk betekent meetrillen. Door je over te geven aan wat er op dat moment mag zijn zal je je in weelde baden van bliss, geluk en ontspanning. Geluid is trilling. Een toon is geluid. Meerdere tonen tegelijk vormen samenklanken, ook wel harmonieën genoemd. Zoals de harmonieën in de muziek resoneren, zo kan je ook de harmonie met jezelf leren ervaren. Als het bij jezelf weer gaat stromen, voel je je weer als herboren, en op je eigen pad.

Wat kan je tijdens de sessie verwachten? 

Je ondergaat het muzikale klankbad live zittend of liggend op een yoga-matje met een kussentje. Wat jouw voorkeur heeft. En neem vooral zelf mee waar jij je het meest comfortabel voelt, zoals water, een dekentje en een oogmasker.

Wat levert het je op?

  • Rust & ontspanning
  • Minder stres
  • Betere concentratie
  • Inzichten
  • Contact met je intuïtie
  • Genieten van mooie ontspannen muziek.

Bijzondere stemmingen.

* In juni 2019 ontmoette ik etno musicologe en musicus Marret Vonhoff. Dit heeft mijn transformatie muziek definitief veranderd. Waar wij in onze westerse beschaving sinds ongeveer Bach met een gelijkzwevende stemming spelen, ben ik sinds onze ontmoeting met andere stemmingen gaan spelen. Pythagoras als eerste. Deze wordt als “vals” omschreven als je meerstemmig speelt. In de Indiase en andere culturen waar harmonieën op een andere manier ontstaan wordt deze nog wel gebruikt. Deze stemming is gebaseerd op de verhoudingen zoals Pythagoras had ontdekt. Deze is spiraalvormig. En komt hierdoor veel meer overeen met alles wat groeit en bloeit volgens cycly in de natuur en het universum. Marret heeft een 20.000 jaar oude incriptie ontcijferd. Hiermee heeft ze baanbrekend werk verricht en is nu met een nieuwe stemming bezig te maken, die nog dichter bij alles in de natuur staat. Met deze stemmingen werk ik nu in mijn sessies, waarvan ik er sinds juni 2019 meerdere heb gegeven. Met hele bijzondere ervaringen als resultaat. De muziek van die sessies worden opgenomen en gebruikt bij de meditaties en visualisaties van M&I door 3 docenten.

Share This