Hart transformerende muziek sessie.

 

De muziek ontstaat ter plekke intuïtief in het moment.

Wat is een Future is now muziek sessie?
Laat je onderdompelen bij de intuïtieve ter plekke afgestemde muziek. Via de muziek laat ik je in contact komen met je innerlijke belevingswereld. Sluit je ogen en ga mee op reis. Laat je verrassen, ontroeren, geniet, ontspan en voel de overgave die je rust kan geven, en het zijn een stuk lichter maakt. Transformerende mediatieve Muziek van Michiel Buursen met piano en synthesizers in nieuwe (oude ongebruikelijke stemmingen)

Vrijdag 31 Januari 2020.

Toegang: €40,-
Mens & Intuïtie
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

aanmelden
Muziek is tijdloos, future music is now. (toekomstmuziek is nu.)
Albert Einstein zijn relativiteitstheorie is helemaal in de muziek terug te vinden. De muziek en kunst loopt hierin ook op de muziek vooruit. Door de eeuwen heen is de kunst (waar muziek een onderdeel van uitmaakt) een blijvende herinnering aan de evolutie.
Toekomst muziek is muziek die er in het moment hier en nu ontstaat en uitgevoerd wordt. De muziek komt je toe.  Muziek die je in je hart toelaat. En daarna is het een momentopname die is geweest. En als er opnames van zijn gemaakt, kan je weer terug in het moment zijn. En dat maakt van ons luisteraars tijdreizigers. Ahmad Jamal memoreerde al:”Er is geen oude muziek. Mozart en Beethoven worden nog steeds gespeeld.Er zijn 2 soorten muziek: goede en slechte muziek.” Door muziek te beleven zoals het is kom je helemaal in het hier en nu. Dat is het unieke aan muziek en de opnames ervan.

Laat al je verwachtingen en overtuigingen los en geef je over aan de beweging van de muziek en laat je verrassen met waar het je brengt.

Tijdreizen via muziek. (Zelf)Helende werking muziek/muziek als medicijn.

De muziek die mij toekomt als ik achter mijn instrumenten zit, werken op een zelfde manier als bij een healing en een Reading. Ik laat de informatie tot mij komen in de vorm van muziek, en daarmee “lees” ik de energie. Door het naar me toe te laten komen en mijn eigen werk er in doe zal de muziek zijn als wat ik gewend ben tijdens een Reading zuiver terug te geven. Ik heb mijn eigen stukken er tussen uit gehaald. Waardoor de muziek kan stromen, en het energetisch zijn werk doet. Doordat het bij mij dan stroomt, is het een uitnodiging voor de mens(en) in de sessie de zelfhelende kwaliteit aan te spreken, waardoor opgehoopte energieblokkades in het lichaam, vrij kunnen komen. Dit kan op chakra en aura gebied plaatsvinden. De vastzittende energie komt uit het verleden en een sessie is dus in het hier en nu vergelijkbaar met een regressie. En alszodanig muziek die je toekomt in dit moment. En later weer af te spelen opname, zodat je wederom in het moment kan zijn, het moment van de sessie. Hierdoor is het een soort van tijdreizen.
Of je daadwerkelijk in het hier en nu kan zijn, is de volgende vraag en misschien wel stap. Telkens weer heb je zelf de keuze. Laat ik de muziek toe in het moment, of niet. Kan ik er helemaal zijn? Kan ik er helemaal in opgaan? Trek het door naar je leven. Laat ik het leven toe? Kijk ik toe? Of neem ik het heft in handen en ga ik zelf achter het stuur? Jij alleen bent verantwoordelijk voor je eigen leven. Maak je eigen keuzes door naar binnen te keren en te weten wat je daadwerkelijk het allerliefste wilt doen met je leven. Op die manier laat je het leven jou niet overkomen, maar maak je er zelf wat van. Is dat altijd eenvoudig? Nee. Er gebeuren in een mensenleven dingen die niet prettig zijn en die je niet in de hand hebt. Daarom is het belangrijk te zien wat je wel zelf in de hand hebt en bepaald. Door pijn, verdriet, en angst te omarmen kan je pas voluit leven. Dan heb je aan het einde van je leven geen spijt van dat je bepaalde keuzes niet hebt gemaakt. Wil je in angst of in liefde en vertrouwen leven?
In juni 2019 ontmoette ik etno musicologe en musicus Marret Vonhoff. Dit heeft mijn transformatie muziek definitief veranderd. Waar wij in onze westerse beschaving sinds ongeveer Bach met een gelijkzwevende stemming spelen, ben ik sinds onze ontmoeting met andere stemmingen gaan spelen. Pythagoras als eerste. Deze wordt als “vals” omschreven als je meerstemmig speelt. In de Indiase en andere culturen waar harmonieën op een andere manier ontstaan wordt deze nog wel gebruikt. Deze stemming is gebaseerd op de verhoudingen zoals Pythagoras had ontdekt. Deze is spiraalvormig. En komt hierdoor veel meer overeen met alles wat groeit en bloeit volgens cycly in de natuur en het universum. Marret heeft een 20.000 jaar oude incriptie ontcijferd. Hiermee heeft ze baanbrekend werk verricht en is nu met een nieuwe stemming bezig te maken, die nog dichter bij alles in de natuur staat. Met deze stemmingen werk ik nu in mijn sessies, waarvan ik er sinds juni 2019 meerdere heb gegeven. Met hele bijzondere ervaringen als resultaat. De muziek van die sessies worden opgenomen en gebruikt bij de meditaties en visualisaties van M&I door 3 docenten.
Future music is now

Vanaf 2020 ga ik bij M&I deze transformatieve muziek sessies verder ont-wikkelen. Aan de hand van thema’s die in de lessen bij M&I die verdieping behoeven, gaan we hiermee naar de next level. De piano is omgeruild voor een multidisciplinaire synthesizer, met ongekende mogelijkheden om ook hier heel intuïtief ter plekke niet alleen de muziek te laten ontstaan, maar ook de nieuwe klanken. De pianolak blijft hierin ook een rol spelen.

Samen met Marret Vonhoff en Rieks Schreuder ontwikkelen we met de nieuwe stemmingen verbeeld in cymatics. Klank (trilling) omgezet in beeld. Daarin zie je heilige geometrische patronen ontstaan. Met de ontcijfering van Marret gaat zij hier de verbinding tussen wat muziek doet, aan de hand van de beelden duiden, en verklaren.
State of Mine & Lichtconcerten.(2015-2019)
Intuïtieve pianomuziek met klankschalen voor rust, ontspanning en balans. Sinds 2015 maak ik muziek om bij te mediteren. Op de piano alleen, met klankschalen. Samen met yoga. De kracht van de muziek zit hem erin dat ik het ter plekke in het moment laat ontstaan. Ik stem mij af op de groep en dat weerklinkt in de muziek. in 2015 heb ik 50 weken lang wekelijks een piano meditation moments (niet te verwarren met Michael Pilazic) gespeeld. Afgestemd op een thema die betrekking heeft met de persoonlijke groei. Ik ben lichtconcerten gaan geven. Maandelijks op een prachtige locatie in Amersfoort. Het Vlinderhuys. 27 december zal ik de laatste hiervan geven. Zo ont-wikkelde het concept en ikzelf mee met mijn verdieping die ik bij Mens & Intuïtie (energetische opleiding sinds 1985) volgde. In 2020 zal ik daar als net als mijn partner Lieke daar als docent verbonden zijn.
Samenwerkingen
Inmiddels werd ik regelmatig uitgenodigd op events, door groepen, en gaf ik individuele klankportretten met een transformerende werking. Ook ging ik samenwerkingen aan. Yoga weekenden en met Esther van Santen van Hymalian Heart ontstond een mooie samenwerking. Met hele bijzondere klankschalen uit Nepal. Uit het Mustangebergte therapieschalen en speciale Moonbowls, volgens eeuwenoude traditie bij de volle maan gemaakt. Eerst het klankenpad op hun prachtige locatie midden in de natuur van de Veluwe in Hoenderloo. Later werd het Moonfullness. Ik heb in 2018 een jaar lang tijdens elke volle maan een improvisatie opgenomen en dit vastgelegd op het album “13 faces of the moon”