Michiel Buursen trio - Michiel Buursen Skip to main content

Michiel Buursen trio

By januari 6th, 2020audiobiografie, Blog, His(s)tory, Inspiratie

Cd JD Walter & the Michiel Buursen trio “standards at Qubic”(2016)

Het album is een samenwerking tussen Michiel zijn oud huisgenoot, JD Walter, van 20 jaar geleden. De New Yorkse jazz vocalist is een internationaal gelauwerde stemvirtuoos.

Samen met Jasper Somsen (contrabas) en Wim Kegel (drums) spelen zij Michiel’s en JD’s originele arrangement van composities uit het American Songbook, aangevuld door een compositie van Michiel op een tekst van dichter Rumi.

 

JD Walter : vocal
Michiel Buursen: piano
Jasper Somsen: bas
Wim Kegel: drums

JD en Michiel kennen elkaar sinds begin jaren 90 toen JD naar Nederland kwam om een half jaar bij Deborah Brown te studeren.
Tijdens dat half jaar deelden ze samen een benedenwoning in Hilversum.
Sinds JD weer met enige regelmaat in Europa vertoefd is hun contact weer opgebloeid wat resulteerde in samen musiceren.
Zo traden ze oa samen op in Duitsland.

Het album is 1 van een drieluik van de samenwerking tussen technicus en studio eigenaar Jasper Bom

index

Over het Michiel Buursen trio
Het Michiel Buursen trio bestaat naast de pianist zelf uit, Jasper Somsen op contrabas en Wim Kegel op drums. Het trio is een collectief initiatief en de muziek bestaat uit louter composities van pianist Michiel Buursen. De composities zijn een muzikale bloemlezing van de diverse muziekstromingen die alle 3 de musici aan het hart liggen. Van klassieke achtergrond, traditionele jazz invloeden maar ook Noord-Afrikaans, Braziliaans en Aziatische invloeden zijn in de muziek terug te vinden.

Jasper Somsen

is als bassist, componist in binnen- en buitenland actief. Oa. Bob Sheppard, Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo en met zijn eigen Jasper Somsen group.

Wim Kegel

speelt sinds jaar en dag in diverse vaste formaties : Jungle Boldie, en tot voor kort in Special Delivery waarmee hij in binnen- en buitenland concerten verzorgt. Hij speelde oa met Dave Liebman, George Duke en Pat Metheny. In 2015 kwam zijn cd “Drumwise” uit.

“Awakenications” (2014)

De nieuwe cd van het Michiel Buursen trio heet “Awakenications”. Deze titel staat voor de muzikale dromen van de componist vanuit zijn prille jeugd die hij middels dit eerste album van het trio vormgeeft.

Het zijn muzikale jeugdherinneringen aangevuld met nieuwe, speciaal voor dit ensemble, gecomponeerde composities. Michiel omschrijft het als multidisciplinaire muziek welke wordt vormgegeven in harmonische, ritmische en diverse hoofdthema structuren. De composities bevatten zowel binnen het repertoire als ook binnen de individuele composities verschillende stijl- en sfeerinvloeden, tempi en maatsoorten en diverse aanjagers en leiders.

De composities zijn het muzikale fundament voor het collectieve ensemblespel waarin de 3 musici allen hun eigen ruimte krijgen.

cd cover

Leave a Reply

info@michielbuursen.nl