moonfullnesslogomiddel

*Moonfullness nu voor privé-groepen*

 

Michiel en ik voelden beide dat het tijd is voor een nieuw geheel in onze ‘Moonfullness’. Na de afgelopen twee jaar waarin we weinig hebben kunnen doen in groepen, maar elkaar wel elke Volle Maan zijn blijven zien. Dat werd telkens een samen-zijn vol delen van mooie en dierbare momenten, waarin alle facetten uit het leven aanwezig waren. Het heeft ons veel gebracht en vandaar ook deze vernieuwende stap. De huidige energie vraagt momenteel om meer verdieping in persoonlijke processen en gebeurtenissen, hetzij in je eigen proces van relatie(s) of in familieverband. 

 

7E622BDD 43BE 4BB2 8A5F 26EEBDC58B02

Nieuwe en Volle Maan

Daarom deze uitnodiging voor een meer privé-setting in de Grote Yurt tijdens Moonfullness, waarbij we vantevoren al meer de afstemming willen maken met het desbetreffende proces aan de hand  van een dierbaar muzieknummer dat aangedragen kan worden.  Hiermee gaan wij de avond met intuitief afgestemde klanken van de  pianomuziek van Michiel en de unieke klankschalen van Himalayan Heart vormgeven. Het muziekstuk zal als een rode draad door de avond lopen en door Michiel ook worden gespeeld op de piano en zal worden omlijst met meditatie en inzichten die we verweven in deze bijzondere ceremonie. Deze speciale Moonfullness kan elke maand op de donderdagavond in de week van de Nieuwe Maan verzorgd worden om een proces op gang te helpen of bij de start van iets nieuws. Of op de donderdagavond in de week van de Volle Maan om een proces af te ronden of een levensfase op een mooie manier af te sluiten in het leven. Een ritueel bij het vuur zal ook een onderdeel zijn van het proces van transformatie. 

 

Na afloop van deze privé-ceremonie krijg je een opname van je dierbare muziekstuk toegestuurd met belangrijke inzichten van de avond, zodat de herinnering ook tastbaar bij je blijft. 

 

Wees meer dan welkom om samen met ons de dierbare momenten van het leven te delen, samen met je partner, vriend(en) of familieleden, tijdens de bijzondere energie van de Nieuwe of de Volle Maan op onze mooie plek in de natuur…

Je kan een sessie boeken voor €69,- per persoon* vanaf 4 personen. 

*voor een sessie voor een kleinere groep kan je contact met Esther of Michiel opnemen voor de mogelijkheden.

Een SamenZijn tijdens de verstilling van de energie van de Maan met klanken van piano en Moonbowls

In de energie van de Maan is Moonfullness een hele bijzondere gelegenheid om naar binnen te keren. Michiel en Esther zorgen voor verstilling en brengen je in een diepere laag van jezelf door de helende werking van de intuïtieve pianomuziek in combinatie met de intense klanken van de unieke klankschalen van Himalayan Heart. Dit wordt omlijst met een passende meditatie en inzichten rondom het thema van de Volle Maan van dat moment. Zo ontstaat er meer diepgang waardoor je met de werking van de Volle Maan kunt loslaten wat niet meer dienend is en worden intenties neergezet voor de aankomende periode. Dit geheel zorgt voor ontspanning, heling, helderheid, en brengt je dichter bij wie je werkelijk bent. Zo ga je met vernieuwde energie weer huiswaarts.
Leef met de energie van de Maan.
  • Ontdek wat de cycli van de  Maan voor jou kan doen in het dagelijks leven.
  • Je leert wat de energie van de nieuwe en volle Maan betekent
  • Je leert meer jouw intuïtie te ervaren
  • Je leert naar je intuïtie te luisteren
  • Je leert tools om je intuïtie in te zetten
  • Inzicht in jouw eigen proces
Elke Moonfullness bestaat uit de volgende vaste onderdelen:
  • Een inleidende meditatie rondom het thema van de bewuste nieuwe of volle Maan
  • Afgestemde pianomuziek met soundscapes die ontstaan tijdens de Moonfullness
  • Klankenbad met de speciale Moonbowls (klankschalen)
De maan heeft al van oudsher veel aantrekkingskracht op mensen en diverse culturen. Er zijn vele rituelen en vieringen precies op deze dagen van het jaar. Al eeuwenlang zijn mensen gefascineerd erdoor en oude beschavingen maakten zelfs immense bouwwerken ter ere van de maan, zoals bijvoorbeeld de piramide van de maan in Mexico, één van de grootste piramides op aarde. Ook in deze tijd is zelfs de zaai-kalender gebaseerd op de stand van de maan en wordt nog steeds gebruikt om het juiste moment van zaaien, verplanten, snoeien en oogsten te bepalen. De kracht van de maan is niet te miskennen want zelfs eb en vloed wordt door de maan veroorzaakt. Doordat ook ons lichaam voor 70 % uit water bestaan, reageren mensen vaak ook sterker op de Volle maan qua emoties en gedrag en wordt er vaak onrust ervaren. Het blijft een bijzonder fenomeen, die oplichtende bol aan de hemel met alle mystiek eromheen…

Ont-moet, ont-dek en ont-wikkel jezelf tijdens Meditaties die je inzichten geven rondom het thema van de Volle Maan van dat moment.

Esther van Santen

Esther van Santen

Esther heeft jarenlang gewerkt als lerares in het basisonderwijs. Naast het werken met kinderen was de passie voor de klankschalen al ontstaan in 2003. Na vele cursussen en de zoektocht naar echt unieke klankschalen tijdens de prachtige reizen die er gemaakt werden in Nepal met haar gezin, leerde ze er mee werken als klanktherapeut. Doordat Nepal de bakermat is van de ‘Singing Bowls’, heeft ze les gehad van experts op dit gebied en inmiddels geeft ze ook zelf verdiepende cursussen om te leren werken met klankschalen. Daarnaast begeleidt ze al jaren kinderen en volwassenen in haar eigen praktijk met een speciale manier van coaching waarbij haar hoogsensitiviteit nu zo goed tot zijn recht komt. Ook hun IJslandse paarden en klankschalen spelen hierin een onmisbare rol op een prachtige plek in de natuur. Het is een bijzondere combinatie om tot de kern van jezelf te komen en te worden wie je echt bent. En daarom heet het bedrijf dat ze samen met haar partner Hans heeft dan ook Himalayan Heart.

Michiel Buursen

Michiel Buursen

Michiel is professioneel musicus en heeft o.a. samengewerkt met Greetje Kauffeld, Denise Jannah, Sister Sledge, Deborah Brown, Cheb Douzi, Massada, Mathilde Santing, Edwin Rutten en Ernst Daniel Smid. Hij is te horen op diverse albums, onder meer met zijn eigen composities en met diverse andere musici. Hij helpt talenten in de muziek met het verder ont-wikkelen van hun creativiteit in zijn eigen praktijk popjazz pianoles. Hij heeft in 2018 de 4-jarige opleiding bij Mens en Intuïtie afgerond en is healer en reader. Dit zet hij via zijn muziek in bij de lichtconcerten die hij organiseert, en zijn muziek die door diverse coaches, holistische therapeuten, meditatietrainers en opleidingen wordt gebruikt voor een diepere werking van hun werk.

klankschaal mooibowl budha
Moonbowl klankschaal

Moonbowls

Deze unieke klankschalen van Himalayan Heart worden tijdens een speciaal ritueel vervaardigd dat al eeuwenlang wordt overgedragen van vader op zoon in Nepal, het land zo hoog gelegen in de Himalaya. Een echte met de hand gehamerde klankschaal wordt meestal door 3 mensen gemaakt. Maar een Moonbowl wordt gemaakt door slechts 1 persoon met een compleet toegewijde aandacht. De maker van een Moonbowl, start vooraf met een reinigingsritueel. De nagels worden geknipt en het haar wordt gewassen. Het lichaam moet schoon, rustig en ontspannen zijn. Daarna start diegene met het vervaardigen van de schaal. Maar enkel als aan de vereiste omstandigheden wordt voldaan.Moonbowls worden namelijk alleen tijdens Volle Maan gemaakt. Ze worden gemaakt op een plek waar het licht van de maan de schaal volledig kan bereiken. Als het bewolkt is tijdens Volle Maan, wordt het vervaardigen van deze schalen gestaakt en gewacht tot de volgende volle maan. Daarom kunnen Moonbowls slechts beperkt worden gemaakt en zijn het kostbare schalen.Door dit bijzondere ritueel krijgen deze Moonbowls een extra zuivere energie mee. Ze hebben een hele intense klank die op je hartgebied werkt, waardoor je hart zich opent en je dichter bij de kern van jezelf komt.Deze schalen bestaan uit de volgende metalen die corresponderen met onze 7 planeten:
1. Koper- Venus | 2. Tin- Jupiter | 3. Zink- Uranus | 4. IJzer- Mars | 5. Lood- Saturnus | 6. Goud- Zon | 7. Zilver- Maan.

Hart-transformerende muziek

met helen de werking. Ik heb de ruim 4 jarige opleiding bij Mens & Intuitie afgerond. Ik ben een healer en een reader. Dit energetisch werk zet ik in via de muziek. Sinds enkele jaren, maak ik intuïtieve hart-transformerende muziek, met de tools en kennis die ik tijdens mijn studie heb leren toepassen. Ik stem mij af op thema’s rondom persoonlijke ont-wikkeling. Mijn muziek wordt inmiddels door meditatiedocenten, opleidingen, yogascholen, en coaches gebruikt voor de diepere werking van de processen op het gebied van de intuitieve en persoonlijke ontwikkeling. Ook voor persoonlijke klankportretten en lichtconcerten. Hierbij stem ik mij op de energie van een groep af. Dit heeft als doel in volledige ont-spanning, in overgave, los te mogen laten. Dit heeft een transformerende werking. Eventuele energie-blokkades, opgelopen in het dagelijks leven, die als smog om ons heen zijn blijven hangen, mogen we loslaten. Hierdoor gaat de energie weer beter stromen. Dit draagt bij tot een beter contact met je intuïtie, en ben je beter in staat om steviger in jouw schoenen te staan. Zo kan je beter met moeilijke situaties omgaan. Dit is bevorderlijk voor een beter leven en daarmee beïnvloedt het ook de gezondheid positief. Muziek en meditatieafgestemde muziek helpen bij jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit doe ik ook in opdracht voor coaches, yogadocenten en anderen. Kijk hier voor meer informatie en alle muziek.
13 faces of moon alleen tekst 300x41 1
Een album vol met sprankelende pianoklanken. Een jaar lang bij elke Volle Maan heb ik mij laten inspireren om in het moment een piano-improvisatie te spelen. Deze intuïtieve  muziek heeft een meditatief karakter. Contemplatieve muziek, Neoklassieke muziek, jazz en andere muzikale stromingen die mij na aan het hart liggen.
Michiel Buursen 13 Faces of the Moon

Lees hier het hele verhaal

Een beetje van de Himalaya op de Veluwe.

De sessies van Moonfullness vinden plaatst op het paradijselijke plekje te midden van de natuur van de Veluwe. Esther en Hans hebben hier hun eigen oase van rust gecreëerd.

Share This