Muziek & Meditatie sessie

Muzikale soundhealing

Verstillende piano klanken en rustgevende dreamscapes en klankschalen.

De muziek wordt afgestemd op de luisteraars/deelnemers. Daaruit zal de muziek ter plekke in het moment ontstaan, waardoor er een unieke klanksessie ontstaat speciaal gericht op wat er op dat moment speelt in jezelf. De sessie zal worden ingeleid met een geleide meditatie om thuis te komen bij jezelf, zodat je nog dieper in de muziek kan laten zakken. Achteraf zal er een deelronde zijn waarin we delen wat het gebracht heeft.

De muziek wordt gemaakt op 432 hz en pythagoras * stemming op piano en keyboards met ambiant dreamy soundscapes, toegevoegd met klankschalen koshis (windgong).

De muziek laat zich het beste omschrijven als verstillende introspectief. Een mix tussen Neo klassieke muziek, ambiant en new age.  

Vrijdag 9 september 2022.

Toegang: €27,-
2de persoon voor de helft van de prijs.
Mens & Intuïtie
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

Wat is soundhealing?

We weten dat alles in het universum bestaat is trilling. Frequentie, golven. Van planeten, tot objecten tot mensen. We bestaan allemaal uit bewegende microscopische golven van energie tot op celniveau en verder. Een vibratie is een frequentie, waardoor alles in het universum geluid is. Of het voor het menselijke oor hoorbaar is of niet. Er is geluid dat je als onaangenaam kan ervaren. En er is geluid die een helende werking heeft die je weer in een harmonieuze staat van zijn kunnen brengen. Geluid is al eeuwen een fundamenteel component voor healing processen in de Oosterse culturen. En sinds enige tijd is het ook tot de westerse maatschappij doorgedrongen en worden de therapeutische kenmerken ook hier onderkent.

Een helende meditatieve muziekreis. 

Ik ben Michiel Buursen. Ik ben proffesioneel musicus, werk met energie en begeleid nij transformatieprocessen. Sinds kind van 5 jaar betoverd door de magie van muziek. Als musicus beleef ik fantastische avonturen met het spelen van de meest uiteenlopende stijlen muziek die me fascineren en inspireren. Als gevoelsmens kan ik mezelf helemaal overgeven. En verliezen aan muziek. Om mijzelf niet te verliezen in het dagelijks leven ben ik op zoek gegaan naar handvaten en manieren om beter bij mezelf te zijn en komen. Een totaal nieuwe reis voor me, waar in ik mezelf weer helemaal terug kon vinden. Ik heb diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, healing en Reading gevolgd. En een logisch vervolg was de combinatie met healing en muziek. Hier ben ik me in gaan verdiepen en ontwikkelen. 

Resoneer met de muziek en kom meer in balans en harmonie met jouw natuurlijke staat van zijn.

Muziek als spiegel van de ziel

De muziek die mij toekomt als ik achter mijn instrumenten zit, werken op een zelfde manier als bij een healing en een Reading. Ik laat de informatie tot mij komen in de vorm van muziek, en daarmee “lees” ik de energie. Door het naar me toe te laten komen en mijn eigen werk er in doe zal de muziek zijn als wat ik gewend ben tijdens een Reading zuiver terug te geven. Ik heb mijn eigen stukken er tussen uit gehaald. Waardoor de muziek kan stromen, en het energetisch zijn werk doet. Doordat het bij mij dan stroomt, is het een uitnodiging voor de mens(en) in de sessie de zelfhelende kwaliteit aan te spreken, waardoor opgehoopte energieblokkades in het lichaam, vrij kunnen komen. Dit kan op chakra en aura gebied plaatsvinden. De vastzittende energie komt uit het verleden en een sessie is dus in het hier en nu vergelijkbaar met een regressie. En alszodanig muziek die je toekomt in dit moment. En later weer af te spelen opname, zodat je wederom in het moment kan zijn, het moment van de sessie. Hierdoor is het een soort van tijdreizen.

De muziek ontstaat ter plekke intuïtief in het moment.

Muziek & meditatie  de geluidsgolven werken op je fysieke lichaam van de luisteraar en ontspannen tegelijkertijd de hersenen met de Alpha en theta frequentie golven, voor een heldere geest. Geluid en muziek hebben de unieke kwaliteit de lichaam en geest te verenigen. Ontdek en ervaar met welke klanken jij resoneert. Wat letterlijk betekent meetrillen. Door je over te geven aan wat er op dat moment mag zijn zal je je in weelde baden van bliss, geluk en ontspanning. Geluid is trilling. Een toon is geluid. Meerdere tonen tegelijk vormen samenklanken, ook wel harmonieën genoemd. Zoals de harmonieën in de muziek resoneren, zo kan je ook de harmonie met jezelf leren ervaren. Als het bij jezelf weer gaat stromen, voel je je weer als herboren, en op je eigen pad.

Wat kan je tijdens de sessie verwachten?  Je ondergaat het muzikale klankbad live zittend of liggend op een yoga-matje met een kussentje. Wat jouw voorkeur heeft. En neem vooral zelf mee waar jij je het meest comfortabel voelt, zoals water, een dekentje en een oogmasker.

Wat levert het je op?

  • Rust & ontspanning
  • Minder stres
  • Betere concentratie
  • Inzichten
  • Contact met je intuïtie
  • Genieten van mooie ontspannen muziek.

Bijzondere stemmingen.

* In juni 2019 ontmoette ik etno musicologe en musicus Marret Vonhoff. Dit heeft mijn transformatie muziek definitief veranderd. Waar wij in onze westerse beschaving sinds ongeveer Bach met een gelijkzwevende stemming spelen, ben ik sinds onze ontmoeting met andere stemmingen gaan spelen. Pythagoras als eerste. Deze wordt als “vals” omschreven als je meerstemmig speelt. In de Indiase en andere culturen waar harmonieën op een andere manier ontstaan wordt deze nog wel gebruikt. Deze stemming is gebaseerd op de verhoudingen zoals Pythagoras had ontdekt. Deze is spiraalvormig. En komt hierdoor veel meer overeen met alles wat groeit en bloeit volgens cycly in de natuur en het universum. Marret heeft een 20.000 jaar oude incriptie ontcijferd. Hiermee heeft ze baanbrekend werk verricht en is nu met een nieuwe stemming bezig te maken, die nog dichter bij alles in de natuur staat. Met deze stemmingen werk ik nu in mijn sessies, waarvan ik er sinds juni 2019 meerdere heb gegeven. Met hele bijzondere ervaringen als resultaat. De muziek van die sessies worden opgenomen en gebruikt bij de meditaties en visualisaties van M&I door 3 docenten.

Share This