Muziek & meditatie

Met muziek uit je hoofd naar je hart.

Piano|Soundscapes|Synthsizers|Harpejji|Klankschalen

Muziek & Meditatie Michiel Buursen

Laat je onderdompelen bij de intuïtieve ter plekke afgestemde zuiverende muziek. Via de muziek laat ik je in contact komen met je innerlijke belevingswereld. Sluit je ogen en ga mee op reis. Laat je verrassen, ontroeren, geniet, ontspan en voel de overgave die je rust kan geven, en het zijn een stuk lichter maakt. Mediatieve Muziek met piano, klankschalen en synthesizers in nieuwe (oude ongebruikelijke stemmingen)

 Afgestemde meditatiemuziek

Meditatie  is niet het doel. Het is een middel om weer even bij jezelf thuis te  komen, af te stemmen op je innerlijke wijsheid, je intuïtie. 

Er zijn veel verschillende vormen van mediteren. Mindfullnes, volgens de Boedistische tradities is een van de bekendste. Deze vorm wordt veelal in stilte beoefend. Het is dan ook niet aan te raden bij deze vorm muziek te gebruiken. Andere vormen waarbij transformatie processen, inzichten en realisaties het doel zijn, maken vaak gebruik van muziek. 

Voor veel van de muziek gebruik ik de 432hz stemming ipv 440 hz. die wij in de westerse wereld gebruiken. Ook gebruik ik sinds 2019 de pythagoras stemming. Lees en luister in de volgende artikelen over deze stemmingen.

Ik gebruik de veelzijdige muziek van Michiel tijdens mijn meditaties en visualisaties. Daarbij stem ik mij altijd af op de les en welke muziek daarbij past. Niet alleen ik, maar ook de cursisten ervaren de versterkende werking van de muziek telkens weer.

Deborah van den Boogaart (Docent Mens & Intuitie)

Muziek versterkt en verdiept de meditatieve staat.

Mijn meditatie muziek is onder te verdelen in diepe ontspanningsmuziek en muziek voor bij visualisaties, waarbij je op reis gaat naar je onbewuste innerlijke wereld. Dankzij de juist afgestemde muziek versterkt het de meditatieve staat.
Muziek & Meditatie Michiel Buursen
Meditatie begeleider & musicus in 1
De muziek die ik maak is afgestemd op diverse thema’s en meditaties.
Dankzij mijn jarenlange ontwikkeling als zowel musicus als meditatiebeoefenaar, begeleider/docent  op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en life coach, ben ik in staat deze krachten te bundelen tot wat deze muziek maakt. Wat de muziek bijzonder maakt, is dat ik van te voren niet weet wat ik ga spelen. Ik stem me af in het moment op het energieveld die er is. De muziek ontstaat dan intuïtief in het moment. In the flow.

In het daglijks leven ben ik altijd erg druk, als IT-er erg veel aan het (na)denken. De muziek zorgt er voor dat ik land en zorgt altijd voor een diepe ontspanning. Bepaalde zaken waar ik mijn hoofd over brak, kwamen tijdens de sessie als heldere inzichten binnen. De muziek is nooit hetzelfde en super smaakvol gespeeld. Geen zweverig gedoe.

Edwin van Rooij

Muziek & meditatie live

Sinds 2015 organiseer ik live groepssessies. In het Vlinderhuys in Amersfoort met het “lichtconcert”
En momenteel met de “muziek & intuïtie” sessies bij het instituut Mens & Intuïtie te Amersfoort. 
Samen met Esther van Santen van Hymalian Heart verzorg ik midden in de prachtige natuur sessies met bijzondere klankschalen uit Nepal en piano en synthesizers tijdens de volle maan: “Moonfullness
Op uitnodiging verzorg ik tijdens events, retraites, en andere gelegenheden het “BewustZijnsconcert
Muziek & Meditatie live sessie Michiel Buursen
20150918 DSC 5261
In 2015 speelde ik de sessies op piano en klankschalen. Ter plekke afgestemd. Gaandeweg onstond de behoefte bij mij om mijn klank en kleurenpalet live uit te breiden met sferische syntshiser sounds, zoals ik thuis in mijn studio ook al deed. Dit geeft mij nog een ruimere keuze aan variaties. Om dit ook ter plekke live te kunnen laten ontstaan, had ik een technische uitdaging, die inmiddels is bewerkstelligd.

meditatie en visualisatie albums

Inmiddels heb ik diverse opnames van de muziek gebundeld. Deze kunnen gebruikt worden om op te mediteren, en ook als je zelf meditaties geeft als docent coach of meditatie-begeleider. Door tijdens de muziek gericht op meditatie mij af te stemmen het energieveld, ontstaat er muziek voor meditaties van anderen.

Op die manier versterkt het elkaar.

Ik stem me per client af, en kies dan een muziektrack die daarbij op dat moment past. De muziek resoneert altijd mee en doet iets bij de mensen die het horen en ervaren.

Nicole Riteco

mindful massage therapeut

Ik voelde stroming in de muziek parallel aan de stroming in zijn lijf

client Nicole Riteco

mindful-massagetherapie

Michiel Buursen

Ik ben creatief multidisciplinair levenskunstenaar, gecertificeerd life-coach en mediator. Muziek is de sleutel tot mijn leven. Ik begeleid graag mensen op hun ontdekkingstochten. Of dit nu een zangeres is met mijn pianospel, een cursist met mijn muzikale kennis, spel en in- spiratie, of iemand die in zijn/haar leven even “vastloopt” met de juiste vragen. Ik houd van oprechte verbinding en help graag uit je hoofd naar je hart te gaan. Door meer op je intuïtie te vertrouwen leer je beter afstemmen op je eigen wijs. Ik bied exclusieve een op een coaching. Klinkt dit als muziek in je oren?

Kom kennis maken!

Michiel Buursen,

musicus, life-coach en mediator

Michiel heeft live mijn online yogalessen voor het 7 weken chakra yoga programma begeleidt. Terwijl ik yogales gaf voor een draaiende camera speelde Michiel intuïtief mee op de piano. De geleide visualisaties die ik geef zijn ook onder begeleiding van zijn piano muziek. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Vind de muziek van Michiel de kers op de slagroomtaart. Het zorgt ervoor dat mijn programma nog meer rustgevend is en uniek in zijn soort. Vond de samenwerking prettig en ben tevreden over het eindresultaat!
Corine van Zoelen

online yoga-docent

Share This