Skip to main content
In de podcast “eigen wijzen” voer ik  gesprekken met inspirerende ondernemers. De titel van de podcast is de leidraad van het gesprek. Wat is hun verhaal? Wat is hun drijfveer? Hoe zijn ze begonnen?

Ieder mens is uniek. Ik help jou graag met het vinden van jouw bezieling, jouw eigen wijs. Door je daar op te richten word jij je eigen klankbord.  Wat zijn jouw echte verlangens? Ik help je daarmee contact te maken. Dat geeft meer balans, harmonie, en bewustzijn.

 

De herkenningstune van de podcast Eigen wijzen is Time’s up en komt van het album “Centre of the Innerself

   alle afleveringen

podcast-itunes

Listen to Stitcher

Dit is podcast “Eigen wijzen” pianist/componist Michiel Buursen voert een serie gesprekken over muziek, bevlogen creatieve ondernemers, die hun hart volgen. Om anderen te inspireren. De titel van de podcast is de leidraad van het gesprek. Wat is hun verhaal? Wat is hun drijfveer? Hoe zijn ze begonnen? Als musicus werk ik met veel topmusici samen. Bij muziek maken draait het bij mij om bezieling.  Ik ben niet voor één gat te vangen en mijn eigen muziek is zowel verstillend als dynamisch. Ik gebruik muziek als spiegel van je ziel. En help je bij het vinden van je verlangens.  Stem af op je eigen wijs en word je eigen klankbord. Hierdoor krijg je meer inzichten, balans en rust. Hiervoor geef ik Cursussen, Workshops trainingen en concerten. Ook begeleid ik je op zoek naar antwoorden die bij jou in je onderbewustzijn opgeslagen zijn. Hierdoor krijg je inzichten, wakker je vuurtje aan en haal je meer resultaat voor jezelf. En om in de stilte de antwoorden van jezelf te vinden begeleid hij je via klank en meditaties op de piano en klankschalen. Klik hier voor meer informatie. Als piano en compositie docent help ik klassiek opgeleide en andere gevorderde musici. Ik help hen met improviseren, vrijer spelen en hun eigen authenticiteit te vinden. Klik hier voor meer informatie.
De eerste reeks gesprekken zijn met mijn muziekvrienden. Samen hebben hebben we 3 albums gemaakt onder de samenwerking Qubic Music.
20160506-DSC_7147

Qubic_music_blauwkopie

Jasper Bom: geluidstechnicus
Pascal Haverkate : trompet/bugel
Thijs van Otterloo
: tenor/alto en sopraan saxofoon
Folker Tettero : akoestisch en elektrische gitaren
Marco van Os : bas
Arno van Nieuwenhuize : drums
George Pelupessy : percussie
JD Walter : vocals
Jasper Somsen : bas
Wim Kegel: drums

Na mijn studie aan het Hilversums conservatorium in 1994, piano jazz als studierichting, ben ik werkzaam als musicus. In 2016 breng ik in samenwerking met technicus en studioeigenaar Jasper Bom een 3 luik uit. Onder de noemer “Qubic Music presents”.
1. JD Walter & the Michiel Buursen trio “Standards at Qubic” released 6 februari 2016
2. Michiel Buursen : “State of Mine” release 9 juni 2016
3. Michiel Buursen : “Centre of the innerself” 15 september 2017

In 2008 kwam mijn eerste CD “Dualogy” uit en in mei 2014 zijn 2e CD  “Awakenications” met eigen composities.

Ik heb samengewerkt met :

Sister Sledge, Boney M, Lee Towers, Massada, Cheb Douzi, Benny Baily, Hugh Masekela, Deborah Brown, JD Walter, Greetje Kauffeld, Denise Jannah, Rhetta Hughes, Edwin Rutten en Mark Murphy.

Meegewerkt als producer, componist, arrangeur en toetsenist;

De bewerking van “Porgy &Bess” voor dansgezelschap “Opus One” werd in 1995 bekroond met de perspectiefreisprijs. Ik produceerde verder oa voor Ken Ishiwata (Marantz), componeerde 2 songs voor zangeres Des’ray en arrangeerde voor diverse artiesten waaronder de Amerikaanse Tommy-award winnares Rhetta Hughes.

13 Faces of the Moon

Centre of the Innerself

State of Mine Moments Complete vol. 10

State of Mine

Michiel Buursen trio “Awakenications”

Michiel Buursen “Dualogy”

info@michielbuursen.nl