13 faces of moon alleen tekst

Solo album met intuïtieve pianomuziek

13 faces of the moon

IMG 1031

Een album vol met sprankelende pianoklanken. Een jaar lang bij elke volle maan heb ik mij laten inspireren om in het moment een piano-improvisatie te spelen. Deze intuïtieve muziek heeft een meditatief karakter. Contemplatieve muziek, Neoklassieke muziek, jazz en andere muzikale stromingen die mij na aan het hart liggen.

De krachtige volle manen van 2018.

Ik startte de reeks van mijn Moonfullness in december. Achteraf bleek waarom dit klopte, en niet een start in januari, wat meer voor de hand had gelegen. De volle maan van december bleek namelijk de start van een bijzondere triologie: 3 supermanen* op een rij. De 3de volle maan was naast de supermaan ook nog eens een blauwe maan* en een bloedmaan*. Deze 3 bijzondere natuurfenomenen in 1 volle maan kwam voor het laatst 150 jaar geleden voor. In maart hadden we de laatste blauwe maan tot 2020. En in juli hadden we de langste maansverduistering van deze eeuw. De Maan van 31 maart was een Blauwe maan. De eerstvolgende is pas weer in 2020. De maan van juli was bijzonder Deze keer is het een hele unieke volle maan. Namelijk de langste maansverduistering van deze eeuw. De zogenaamde bloedmaan.

  • 3 supermanen op een rij
  • 1 Super blauwe bloedmaan (kwam 150 jaar geleden voor het laatst voor)
  • langste maansverduistering van de eeuw.
*Een Supermaan komt elke maand wel voor. De afstand tussen de maan en de aarde is dan minimaal.
Blauwe maan dankt zijn naam aan het feit dat het de 2de maan is in dezelfde maand en heeft niets met de kleur te maken van de maan. Dat komt ongeveer eens in de 2,5 jaar voor.Bloedmaan: Hij is rood vanwege de maansverduistering.
Het is een zeldzaam natuurfenomeen dat voor het laatst voorkwam op 30 december 1982.(deze zeldzame volle maan was sinds 30 december 1982 niet meer voorgekomen)

In het holst van de nacht als iedereen ligt te slapen, sluip ik achter de piano. Ik kom helemaal in de vibe van de volle maan. Een maan die staat voor het loslaten.
Als klein kind was ik al bevangen door de energie van de volle maan. Het voelde altijd heel speciaal. Zonder dat ik wist dat het volle maan was, of wist waarom. Vanaf mijn pubertijd stapte ik altijd mijn bed uit om dan met koptelefoon op heel zachtjes weg te mijmeren op mijn electrische rhodes piano. Dat waren voor mij magische nachten. En soms kon ik gewoon niet de slaap vatten en lag ik naar het plafond te staren. De energie van de volle maan heeft mij altijd gefascineerd en geïnspireerd.

moonfullness

 

Dit album is ontstaan tijdens een spontane facebook live video die ik uitzond tijdens een volle maan. En waarbij ik mij helemaal afstemde op wat de energie van de volle maan met me deed. Ik liet me inspireren en het heeft voor mij een helende werking. Enkele maanden later was ik in mijn studio, en de eerste opname van piano moods by full moon was een feit. Ik vatte het plan dit 1 jaar lang tijdens elke volle maan te doen. Het tijdstip dat ik de eerste keer speelde, was exact het moment waarop de maan het volst was. De 2 de keer werd ik midden in de nacht wakker, en ben het op dat moment gaan opnemen. Ook dit was weer het tijdstip waarop de maan het volst was. Sindsdien ben ik dit principe aan gaan houden. De ene keer was het overdag, terwijl het ook midden in de nacht om 3 uur of 5 uur kon zijn.
Om de serie van de 13 volle manen van een jaar niet te onderbreken, ben ik in juli zelfs even van mijn vakantieplek naar huis gegaan om de speciale supermaan te bespelen.

Oorsprong van de volle maan als inspiratiebron voor muziek

Ik kon amper met mijn voeten bij de pedalen van de piano in de woonkamer van ons ouderlijk huis in Haaksbergen. Ook al waren we thuis met zijn 6-en, kan ik me de momenten dat ik helemaal alleen thuis achter de piano kroop nog goed herinneren. Ik speelde vaak spontaan wat er in me opkwam en liet op die manier de muziek in het moment ontstaan. Dit deed ik naast het spelen van bestaande muziek. Ik speelde vaak klassieke muziek en componeerde ook al zelf te componeren. Ik lag geregeld wakker ijdens de volle maan, en voelde de inspiratie door mijn lijf gieren. En zachtjes kroop ik dan uit bed om op mijn electrische piano met koptelefoon te spelen. Vanaf mijn pubertijd ben ik in aanraking gekomen met jazz. Improviseren op thema’s en schema’s. Afstemmen op de muziek en de mede musici. In tal van bezettingen van solo tot grote ensembles. Jazz, klassiek, Braziliaans, Aziatisch, Raï- muziek uit Noord-Africa. En met artiesten uit binnen en buitenland. De ruimte vrijheid om de ideeën in een flow te laten stromen. Dat zijn voor mij de momenten dat ik mij er helemaal van bewust ben dat ik leef. Daar geniet ik telkens weer van. Ik help veel mensen bij het beter en vrijer pianospelen en componeren. Onder hen bevinden zich klassieke concertpianisten, professionele gitaristen en drummers die ik heb begeleid bij het componeren van hun eigen cd’s, en een dj, die ik heb kunnen helpen met het ontwikkelen op zijn muzikale pad.

Michiel Buursen

Het volledig laten ontstaan van de intuïtieve muziek in verbinding met de helende werking tijdens de soundhealings / muziek healings is voor mij dan ook een meer dan logisch vervolg van mijn veelzijdige muzikale bezigheden. De afgelopen jaren ben ik steeds meer terug op het pad, die ik als kleine jongen aan het uitstippelen was. Na vele muzikale omzwervingen die me niet alleen in Nederland op alle podia hebben gebracht, maar ook op bijzondere plekken over de hele wereld, was het de hoogste tijd voor mijn eigen muziek. Talrijke composities uit mijn jonge jaren alsook nieuwe inspiraties heb ik inmiddels weten te vangen op de cd’s die ik zelf heb geiinitieerd en heb uitgebracht. Als musicus speel(de) ik met oa. Rhetta Hughes, Greetje Kauffeld, Denise Jannah, Sister Sledge, Hugh Masekela, Mark Murphy, Deborah Brown, Cheb Douzi, Massada, Mathilde Santing, Edwin Rutten en Ernst Daniel Smid. Ik ben te horen op diverse albums, onder meer met mijn eigen composities, arrangementen en met diverse andere musici. Lees hier mijn uitgebreidere biografie.

IMG 2628

Hart-transformerende muziek, met helende werking

Ik heb de ruim 4 jarige opleiding bij Mens & Intuitieafgerond. Ik ben een healer en een reader. Dit energetisch werk zet in in via de muziek. Sinds enkele jaren, maak ik intuïtieve hart-transformerende muziek, met de tools en kennis die ik tijdens mijn studie heb leren toepassen. Ik stem mij af op thema’s rond persoonlijke ont-wikkeling. Mijn muziek wordt inmiddels door meditatiedocenten, opleidingen, yogascholen, en coaches gebruikt voor de diepere werking van de processen op het gebied van de intuitieve en persoonlijke ontwikkeling. Ook voor persoonlijke klankportretten en lichtconcerten. Hierbij stem ik mij op de energie van een groep af met doel in volledig ont-spanning in overgave, los te mogen laten, die een transformerende werking hebben. Eventuele energie-blokkades, opgelopen in het dagelijks leven, die als smog om ons heen zijn blijven hangen, mogen we loslaten, waardoor de energie weer beter gaat stromen. Dit draagt bij tot een beter contact met de intuïtie, en zijn we beter in staat, steviger in onze schoenen te staan. Zo leren we beter met moeilijke situaties om te kunnen gaan. Dit is bevorderlijk voor een beter leven en daarmee beïnvloed het ook de gezondheid positief. Ik heb 10 albums met intuïtieve pianomuziek afgestemd op thema’s die betrekking hebben op de persoonlijke groei. Dit doe ik ook in opdracht voor coaches, yogadocenten en anderen.

Ervaar de helende werking van muziek.