Awakenications

Michiel Buursen Awakenications

cd Michiel Buursen trio “Awakenications” 2014.

 

1 mei 2014

 

cd coverHet Michiel Buursen trio bestaat naast de pianist zelf uit Jasper Somsen op contrabas en Wim Kegel op drums. Het trio is een collectief initiatief en de muziek bestaat uit louter composities van pianist Michiel Buursen. De composities zijn een muzikale bloemlezing van de diverse muziekstromingen die alle 3 de musici aan het hart liggen. Van klassieke achtergrond, traditionele jazz invloeden maar ook Noord-Afrikaans, Braziliaans en Aziatische invloeden zijn in de muziek terug te vinden.

De cd van het trio heet “Awakenications”. Deze titel staat voor muzikale dromen van de componist vanuit zijn prille jeugd die hij middels dit eerste album van het trio vormgeeft.

Het zijn muzikale jeugdherinneringen aangevuld met nieuwe, speciaal voor dit ensemble, gecomponeerde composities. Michiel omschrijft het als multidisciplinaire muziek welke wordt vormgegeven in harmonische, ritmische en diverse hoofdthema structuren. De composities bevatten zowel binnen het repertoire als ook binnen de individuele composities verschillende stijl- en sfeerinvloeden, tempi en maatsoorten en diverse aanjagers en leiders.

 

Een nieuw project

De composities zijn het muzikale fundament voor het collectieve ensemblespel waarin de 3 musici allen hun eigen ruimte krijgen.

De cd is voor 17,50 euro (inclusief portokosten) via deze site te bestellen.

JD Walter & Michiel Buursen trio gaan eind september 2014 een album met jazzstandards opnemen.

Eind september 2014 zal het Michiel Buursen samen met JD Walter in de Qubic studios

een nieuw album gaan opnemen met jazzstandards.

2 en 3 october zullen zij in Amersfoort en Utrecht 2 concerten verzorgen.

Voor meer info klik hier

hier volgen nog wat recensies:

 

jazzflits pianowereld ton ouwehand

 

 

mb_trio__03

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 mei 2021

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *