Qubic Music drieluik
Qubic Music presents
Jasper Bom
Michiel Buursen
Qubic Music. Een samenwerking tussen geluidstechnicus Jasper Bom en musicus Michiel Buursen. Wat begon als een experiment, mondde uit in een 3 luik. Samen met 10 musici hebben wij dit in 3 unieke albums weten te vangen.
“Centre of the innerself” Dit album bestaat uit 8 composities van Michiel Buursen. Een 7 koppige formatie bestaande uit musici waar Michiel de afgelopen decennia mee heeft samengewerkt. Het is een blend van allerlei stijlen en is een instrumentaal album met een lekkere groove.Er is ruimte voor de doorgecomponeerde thema’s en ook voor improvisaties. Het staat bol van de actie en interactie tussen de topmusici. Het is een uitgebalanceerde mix geworden van akoestisch en elektronische instrumenten. Ik bespeelde Vintage analoge synthesizers. Deze authentieke sounds worden afgewisseld met de nieuwste software gestuurde synts.
Toegevoegd: Verwijderd:
Pascal Haverkate : trompet/bugel
Verwijderd:
Thijs van Otterloo : tenor/alto en sopraan saxofoon
Verwijderd:
Folker Tettero : akoestisch en elektrische gitaren
Verwijderd:
Marco van Os : bas
Verwijderd:
Arno van Nieuwenhuize : drums
Verwijderd:
George Pelupessy : percussie
Verwijderd:
Michiel Buursen : componist /piano/ rhodes/hammond en synthesizer programmering
Centre of the Innerself Michiel Buursen
State of Mine” Dit album is een piano-soloproject en bestaat uit eigen composities en instant composing. Dit betekent dat ter plekke de compositie in de stilte van de studio met alleen de vleugel en pianist is ontstaan. En uit eigen composities geïnterpreteerd in het moment van spelen in de studio. Ook hierin zit de vrijheid en het intuïtieve piano spelen. De muziek is van meditatief, verstillend tot dynamische creaties. Een track is een combinatie van piano en klankschalen.
Michiel Buursen
JD Walter & Michiel Buursen trio : “Standards at Qubic” Dit album is een samenwerking tussen Michiel en zijn oud huisgenoot, JD Walter, van 20 jaar geleden. De New Yorkse jazz-zanger is een internationaal gelauwerde stemvirtuoos. Samen met Jasper Somsen op contrabas en Wim Kegel op drums hebben ze een album opgenomen met standards van de American songbook. De muziek is voor deze gelegenheid in een geheel nieuw jasje gestoken. Een compositie van Michiel is voorzien van een tekst van dichter Rumi en complementeert het standard album.
jdmbtrio studio
De mensen die meewerkten aan de drieluik komen uitgebebreid aan het woord. De verhalen van deze unieke mensen zijn opgetekend in een speciale podcast die ik in het leven heb geroepen. “Eigen wijzen“, de verhalen achter de mens. Sinds de mp3 en streaming zijn intrede deed, is er steeds minder informatie bij een album te vinden. Dus deze podcast, blogs en vlogs zijn de liner-notes en album info 2.0
podcast eigen wijzen

Hieronder vind je alle blogs die met de verhalen achter Qubic Music.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This