Qubic Music is een samenwerking tussen geluidstechnicus Jasper Bom en musicus Michiel Buursen. Wat begon als een experiment, mondde uit in een 3 luik. Samen met 10 musici hebben wij dit in 3 unieke albums weten te vangen.

 

JD Walter & Michiel Buursen trio : “Standards at Qubic”

Dit album is een samenwerking tussen Michiel en zijn oud huisgenoot, JD Walter, van 20 jaar geleden. De New Yorkse jazz-zanger is een internationaal gelauwerde stemvirtuoos. Samen met Jasper Somsen op contrabas en Wim Kegel op drums hebben ze een album opgenomen met standards van de American songbook. De muziek is voor deze gelegenheid in een geheel nieuw jasje gestoken. * Een compositie van Michiel is voorzien van een tekst van dichter Rumi en complementeert het standard album.

JD Walter: Vocals
Michiel Buursen: Piano/rhodes
Jasper Somsen: Bass
Wim Kegel: Drums

Lees hier meer.

Michiel Buursen: “State of mine”

Dit album is een piano-soloproject en bestaat uit eigen composities en instant composing. Dit betekent dat ter plekke de compositie in de stilte van de studio met alleen de vleugel en pianist is ontstaan. En uit eigen composities geïnterpreteerd in het moment van spelen in de studio. Ook hierin zit de vrijheid en het intuïtieve piano spelen. De muziek is van meditatief, verstillend tot dynamische creaties. Een track is een combinatie van piano en klankschalen.

Michiel Buursen: piano

lees hier meer.

 Michiel Buursen: “Centre of the innerself”
Het album bestaat uit 8 composities van Michiel Buursen. Opgenomen met een 7 koppige formatie bestaande uit musici waar Michiel de afgelopen decennia mee heeft samengewerkt. Jazz, pop, funk, samba, soul, rock maken dit tot een ultieme smeltkroes. Er is naast de ruimte voor thema’s en grooves is er voor alle musici de ruimte voor hun eigen creatieve inbreng. Zowel akoestische instrumenten als analoge synthesizers en software gestuurde synthesizers blenden moeiteloos samen.

Pascal Haverkate : trompet/bugel
Thijs van Otterloo : tenor/alto en sopraan saxofoon
Folker Tettero : akoestisch en elektrische gitaren
Marco van Os : bas
Arno van Nieuwenhuize : drums
George Pelupessy : percussie
Michiel Buursen : componist /piano/ rhodes/hammond en synthesizer programmering

lees hier meer

De mensen die meewerkten aan de drieluik komen uitgebebreid aan het woord. De verhalen van deze unieke mensen zijn opgetekend in een speciale podcast die ik in het leven heb geroepen. “Eigen wijzen“, de verhalen achter de mens. Sinds de mp3 en streaming zijn intrede deed, is er steeds minder informatie bij een album te vinden. Dus deze podcast, blogs en vlogs zijn de liner-notes en album info 2.0