“O, je bent pianist? Wat leuk. Wil je take 5 voor me spelen?’ Pff, daar had ik toch helemaal geen zin in. Pianospelen, muziek maken, mijn passie, mijn roeping, mijn uitlaatklep. En Take 5 een geweldige compositie van Dave Brubeck. Niet perse mijn favoriet, maar dat doet er even niet toe.  Ik voelde weerstand opkomen. En tegelijkertijd wilde ik de ander niet teleurstellen. Ik zat midden in een intense training mediation die ik aan het volgen was.

pinao

klik op het plaatje voor de blog van Chiquita Welmerink over Take 5

klik op het plaatje voor de blog van Chiquita Welmerink over Take 5

“Als jij nou de rechterhand speelt dan begeleid ik je.”

“Wil je take 5 voor me spelen?”Wat doe je als je verzoeknummer krijgt?…..“spelen als ik die kan en anders vraag ik of ze de melodie voorzingen dan speel ik O mee.” Wat doe je als je een verzoeknummer niet onder de knie hebt? Dan baal ik. Dan ga ik in verzet. Dat kan anders. Denken in mogelijkheden, (improviseren is mijn core business) zoals ik in de mediation opleiding leerde. En ik kwam op het volgende id. “Als jij nou de rechterhand speelt dan begeleid ik je.” Dimmen is win -win. Dan wordt 1+1 niet 2 maar 3.
  1.  ik schiet van frustratie naar een oplossing die mij voor mij voor de volle ???? % blij maakt. Ik ben dol op spelen.
  2. de vraag van de ander wordt beantwoord en de onderliggende wens wordt aangeraakt.(Chiquita’s liefde voor de muziek is nu omgezet doordat ze nu in een koor zingt)
  3. het resultaat is dat we beide blij zijn en dat delen met anderen. (Zie blog, video en deze reactie)

klik op het plaatje voor de reactie van Chiquita Welmerink 

piano 1655558 1920

Voel jij je soms ook ongemakkelijk door een vraag? En wil je van dat gevoel af? klik dan hier.

lees hier meer over coaching.

Armand van Middendorp

Armand van Middendorp

Eerste hulp bij componeren "Pfff, sta ik toch in de ochtendspits" Ik spreek rond 2002 of 2003.Smartphones en Ipads waren er nog niet.Ik kreeg een sms."Pfff, sta ik toch in de ochtendspits"Op zich geen ongewone zaak voor veel mensen.Maar in dit geval kwam ik niet...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This