Tamara Maria & Michiel Buursen bossa nova

Tamara Maria & Michiel Buursen

Tamara Maria en Michiel Buursen nemen je mee naar de rijke gevoelswereld van Bossa Nova. Dit tijdloze muziekgenre combineert Braziliaanse samba en jazzinvloeden, gekenmerkt door een zacht en ontspannen ritme, verfijnde harmonieën en lyrische melodieën. Maar zij voegen een geheel eigen twist toe aan deze muzikale traditie. De pianist en zangeres maken al jaren samen muziek en dat hoor je en vooral … dat voel je.Ze brengen hun unieke samenspel tot leven, waarbij de emoties die ze oproepen je hart raken, zelfs als je de prachtige Portugese teksten niet begrijpt. Van lichtvoetige speelsheid tot diepe melancholie, van bruisende energie tot serene rust, ze inspireren elkaar en dagen elkaar muzikaal uit. Puur, vol levenslust en kwetsbaar tegelijk. Hun optreden is een levendig verhaal vol hoogtepunten en momenten van introspectie die al spelende ontstaat.
Tamara Maria Michiel Buursen Hoog

Bossa Nova, wat ‘nieuwe stroming’ betekent in het Portugees, symboliseert precies dat: Hun interpretaties zijn uniek voor elk moment, ontstaan in het hier en nu, waarbij het avontuur, de spontaniteit en frisheid centraal staan. Tamara en Michiel nodigen je uit om je te laten meevoeren op deze stroom, zelfs als je niet weet waar die je naartoe zal brengen. Kom en laat je betoveren door de magie van Bossa Nova, en neem een stukje van die magie mee naar huis in je hart.

Tamara Maria 
won na het afronden van het Hilversums Conservatorium de Ans Witting Stipendium om zich verder te specialiseren in de Braziliaanse muziek in Rio de Janeiro. De First lady of Bossa Nova zingt de Braziliaanse klassiekers met een absolute autoriteit, swingende relaxte timing en verfijnde smaak. Ze heeft sindsdien onder andere gezongen op het North Sea Jazz festival, op TV met Cor Bakker, in de theaters met haar theaterprogramma  en op het Blue Note Festival in Belgie.
Tamara Maria Michiel Buursen drieluik

Michiel Buursen studeerde op 21 jarige leeftijd als jongste pianist ooit aan het Hilversums conservatorium af. Speelde met oa: Benny Baily, Hugh Masekela, Deborah Brown, JD Walter, Greetje Kauffeld, Denise Jannah, Ingram Washington, Rhetta Hughes, Edwin Rutten en Mark Murphy. Op popgebied werkte hij met oa Sister Sledge, Boney M, Lee Towers, Des’ray en Massada. Op Noord Afrikaans Raï gebied werkte hij met JWO & Rythms of Raï en Cheb Douzi. 

Bracht onder eigen naam diverse cd’s met jazz en Braziliaanse muziek uit.

Share This