van keuze stress naar win-win
Thijs van Otterloo & Michiel Buursen
“Wil je as. Vrijdag met mijn quartet meespelen ?” Een appje van een saxofonist, waar ik enkele weken mee speelde tijdens een last-minute invalbeurt.
Een ware muzikale ont-moeting. Tijdens het spelen voelde het heel vertrouwd, we hoorden en verstonden elkaar goed. Met veel spelvreugde, fantasie en inspiratie vonden we elkaar alsof we al jaren samen speelde. Zelfs de normaal stugge 88 zwart-witte toetsen van het jazzpodium waar we optraden gaven mij vleugels.

Dus ja, ik kom graag met je spelen was mijn eerste reactie. Ik keek in mijn agenda, en dacht: oeps, dan heb ik een lichtconcert gepland. Mijn maandelijkse ont-moeting via de muziek met mensen die even alles willen laten voor wat het is, even een momentje helemaal voor zichzelf. Anderhalf uur even totaal geen besef van tijd en ruimte. Helemaal loskomen van de rat race waar ze in het dagelijks leven vaak inzitten. Dit doe ik al een paar jaar 1 x in de maand.

Een paar mensen hadden al aangegeven te komen. 2 kaartjes verkocht. De prachtige locatie in de stad Amersfoort, die je het gevoel geeft midden in de natuur te zitten, was al geboekt. De grote zaal van het voormalige vrouwenklooster het Vlinderhuys.

IMG 2670
Eigenlijk wilde ik al op de app reageren dat ik al iets heb staan en niet kan meespelen. Want ik hanteer de regel “wie het eerst komt, wie het minst baalt” Een man een man, een woord een woord. Loyaliteit en betrouwbaarheid heb ik hoog in het vaandel staan.
En toen kwam de vraag bij mezelf op: ”wat wil ik zelf?” Ik wil graag het optreden doen én ik wil graag het lichtconcert doen. Ik kan mezelf niet splitsen.

 

Het lichtconcert is de volgende maand weer. Er zijn momenteel enkele aanmeldingen, en ik kan dus die personen vragen om de volgende keer te komen.
Mijn keuze is nu helder.  Ik ga vrijdag 25 oktober het optreden in Lelystad doen.  Wil je een andere muzikale kant van mij ont-moeten? Kom dan naar Lelystad. Dan ont-moet ik je weer graag 29 november weer voor een volgend lichtconcert.

Vind jij het ook lastig om de juiste keuzes te maken, waar jij helemaal blij van wordt, omdat je bang iets te missen of anderen teleur te stellen? Daarbij kan ik je helpen.

tegenslag als kracht

tegenslag als kracht

Buiten was het donker en koud, binnen lekker warm, en ik had het huis voor mij alleen. Lieke zou deze avond laat thuiskomen en de kinderen waren logeren. Ik wilde net naar mijn werkkamer op zolder gaan om de eerste track van mijn nieuwe wekelijkse online...

lees meer

Armand van Middendorp

Armand van Middendorp

Eerste hulp bij componeren "Pfff, sta ik toch in de ochtendspits" Ik spreek rond 2002 of 2003.Smartphones en Ipads waren er nog niet.Ik kreeg een sms."Pfff, sta ik toch in de ochtendspits"Op zich geen ongewone zaak voor veel mensen.Maar in dit geval kwam ik niet...

lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This